IBA

IBA plaatsen door Maigret Ruimen & Ontstoppen

Bij Maigret Ruimen & Ontstoppen begrijpen we het belang van efficiënte en betrouwbare waterzuiveringsoplossingen. Daarom bieden wij IBA-systemen, -ofwel "Individuele Behandelingsinstallaties voor Afvalwater"-, aan die zowel BENOR- als VLAMINOR-gekeurd zijn. Dit garandeert de hoogste kwaliteit en naleving van de strenge normen.

Waarom een IBA plaatsen?

Sommige gebouwen liggen te ver van het rioolnetwerk om een aansluiting mogelijk te maken. In dergelijke gevallen, vaak aangeduid op het zoneringsplan als individueel te optimaliseren buitengebied, is een eigen waterzuiveringssysteem vereist. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als voor bestaande gebouwen, waarbij de gemeente of rioolbeheerder je zal informeren wanneer je een IBA moet installeren.

✆ 023 034 998

IBA plaatsen

Verplichtingen en ondersteuning

Het is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de woning om een IBA te plaatsen. Echter, in sommige gemeenten wordt ondersteuning geboden door de rioolbeheerder. Dit kan variëren van gemeentelijke subsidies tot volledige overname van installatie en onderhoud. Dit collectieve model zorgt ervoor dat de gemeente of rioolbeheerder de IBA aanschaft, installeert en onderhoudt, waarbij de eigenaar een vergelijkbare bijdrage levert als andere bewoners die aangesloten zijn op het rioolnetwerk.

Heb je vragen over het plaatsen van IBA? 

Voordelen van een IBA

Een IBA zuivert zowel grijs als zwart afvalwater, terwijl regenwater afgekoppeld dient te worden van de afvalwaterleidingen. Het gezuiverde afvalwater (effluent) moet volgens de bepalingen in Vlarem II art. 6.9.2 worden geloosd. Indien er binnen 50 meter oppervlaktewater of een afvoerweg voor regenwater aanwezig is, moet het effluent daarop worden aangesloten. In andere gevallen moet het gezuiverde afvalwater via een besterfput worden geloosd.

Onze diensten

Bij Maigret Ruimen & Ontstoppen zorgen we voor een naadloze installatie van jouw IBA-systeem. Onze expertise en toewijding garanderen dat je voldoet aan alle wettelijke verplichtingen en tegelijkertijd profiteert van een efficiënte waterzuiveringsoplossing. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte, bezoek onze website of bel ons direct. Wij staan klaar om je te helpen met al je waterzuiveringsbehoeften.

IBA offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over IBA

Wat is een IBA?

Een IBA, of Individuele Behandelingsinstallatie voor Afvalwater, is een systeem dat afvalwater van een gebouw zuivert wanneer aansluiting op het rioolnetwerk niet mogelijk is.

Waarom zou ik een IBA nodig hebben?

Een IBA is nodig voor gebouwen die te ver van het rioolnetwerk liggen en waar een rioolaansluiting niet haalbaar is. Dit geldt vooral voor gebouwen in individueel te optimaliseren buitengebieden.

Zijn de IBA-systemen van Maigret Ruimen & Ontstoppen gecertificeerd?

Ja, onze IBA-systemen zijn zowel BENOR- als VLAMINOR-gekeurd, wat garant staat voor de hoogste kwaliteit en naleving van de strenge normen.

Wie is verantwoordelijk voor de installatie van een IBA?

De eigenaar van de woning is verantwoordelijk voor de installatie van een IBA. In sommige gemeenten biedt de rioolbeheerder echter ondersteuning, zoals subsidies of volledige overname van de installatie en het onderhoud.

Hoe wordt het gezuiverde afvalwater geloosd?

Het gezuiverde afvalwater (effluent) moet volgens de bepalingen in Vlarem II art. 6.9.2 worden geloosd. Als er binnen 50 meter oppervlaktewater of een afvoerweg voor regenwater aanwezig is, moet het effluent daarop worden aangesloten. Anders moet het via een besterfput worden geloosd.

Hoe kan ik een afspraak maken voor de installatie van een IBA?

Je kunt een afspraak maken door contact met ons op te nemen via onze website of door ons direct te bellen. Wij staan klaar om je te helpen met al je waterzuiveringsbehoeften.

In welke gemeentes biedt Maigret Ruimen & Ontstoppen hun diensten aan?

Naast Overijse en Hoeilaart, bieden wij onze diensten ook aan in de omliggende gemeentes.Neem contact met ons op om te zien of wij ook in jouw gemeente actief zijn.

IBA plaatsen? Neem contact op met Maigret Ruimen en Ontstoppen

Volg ons op Facebook en Instagram.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x